CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

lunes, 11 de septiembre de 2017
La Dra. Dora Romaguera guanyadora en els III Premis Joves Investigadors de la Fundació AstraZeneca

La Dra. Dora Romaguera, cap  del grup “Fisiopatologia Cardiovascular i Epidemiologia Nutricional” de l’IdSIBa, és una de les guanyadores dels III Premis Joves Investigadors, una iniciativa que la Fundació AstraZeneca duu a terme en col·laboració amb l'Institut de Salut Carlos III per impulsar el talent científic d'investigadors menors de 40 anys a Espanya.

 

A través d'aquests premis, la Fundació dóna l'oportunitat als quatre guardonats de desenvolupar recerques pròpies i innovadores en àrees terapèutiques prioritàries per a la salut com la Diabetis Tipus II i Obesitat, EPOC, Oncologia i Síndrome Coronària Aguda (SCA).

 

En aquesta tercera edició, que ha comptat amb un total de gairebé 70 candidatures d'investigadors repartits en 48 centres i institucions del territori nacional, la científica balear Dora Romaguera Bosch ha resultat guanyadora en la categoria de Diabetis tipus II i Obesitat per la seva recerca “PREDIMED+DM: Efecte d'una Dieta Mediterrània hipocalòrica i promoció de l'activitat física en la prevenció de la diabetis tipus 2 en persones amb síndrome metabòlica. Efecte mediador dels canvis de la composició corporal i disminució del greix visceral mesurat per DXA”. La Dra. Romaguera és una de les tres dones guanyadores, una evidència més de la força investigadora de les científiques espanyoles. Tant és així que sis de cada deu candidatures rebudes han estat presentades per dones.

 

L'objectiu de la recerca de la Dra. Romaguera és determinar si la combinació de la dieta mediterrània amb activitat física i una pèrdua de pes moderada, pot constituir una estratègia òptima per prevenir i tractar la Diabetis tipus 2. En concret, està desenvolupant un estudi específic orientat a les estratègies de prevenció per avaluar com els patrons d'alimentació saludables ajuden a la prevenció de l'obesitat abdominal, un dels factors de risc per a aquesta malaltia i també per a altres malalties, com les cardiovasculars. La seva recerca s'emmarca en l'estudi PREDIMED-Plus, que compta amb una mostra de camp de 6.800 participants.

 

Per continuar el seu treball comptarà amb una beca de 20.000 euros atorgada per la Fundació AstraZeneca. A més, els quatre guardonats tindran l'oportunitat de visitar els centres de recerca de AstraZeneca i de mantenir una reunió amb els directius responsables de la selecció del talent científic.

 

Després de la resolució dels premis, la Dra. Dora Romaguera, juntament amb els altres tres guanyadors, rebran el guardó el proper 19 de setembre durant la “III Jornada Joves i Ciència: Impulsant el Talent Científic”, que serveix a més com a punt de trobada per a representants de la comunitat científica. La gala se celebrarà en l'Institut de Salut Carlos III i la conferència inaugural serà a càrrec del Dr. Juan Carlos Izpisúa-Belmonte, Director del Laboratori d'Expressió Gènica de l'Institut Salk d'Estudis Biològics en La Jolla, Califòrnia i un dels científics més prestigiosos del nostre país a nivell mundial.

 

La resta de guanyadors han estat la doctora Elizabeth Còrdova per la seva recerca sobre malaltia pulmonar obstructiva crònica; el doctor Aleix Prat pel seu estudi sobre càncer de mama; i la doctora María Téllez per la seva recerca sobre síndrome coronària aguda.

 

FONT: Fundación AstraZenecaCopyright 2017 IDISBA | Política de privacitat