CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

lunes, 9 de octubre de 2017
AstraZeneca col·labora amb el projecte de recerca “Validació de bases de dades en salut i la seva aplicabilitat a la presa de decisions clíniques i de gestió”

La farmacèutica AstraZeneca, l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el Servei de Salut de les Illes Balears han firmat un conveni de col·laboració per dur a terme de manera conjunta el projecte d'investigació “Validació de bases de dades en salut i la seva aplicabilitat en la presa de decisions clíniques i de gestió”.

 

Liderat per la Unitat d’Investigació d’Atenció Primària de Mallorca en el si de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), l’objectiu d’aquesta iniciativa és obtenir el màxim rendiment en l’ús de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) dins de l’àmbit assistencial i de gestió dels recursos sanitaris.

 

La validació del nivell d'integració de les diferents fonts, així com la qualitat de la informació disponible, permetrà al Servei de Salut de les Illes Balears i als investigadors de l’IdISBa ampliar l'abast i l’ús de les eines que es nodreixen dels sistemes d'informació esmentats.

 

El projecte, coordinat per la doctora Antònia Roca, directora mèdica d’Atenció Primària de Mallorca, i pel doctor Joan Llobera, responsable de la Unitat d’Investigació d’Atenció Primària de Mallorca, es desenvoluparà en tres fases:

 

  • Estructuració: entre altres accions, s’estructuraran les dades i el tipus d'informació disponible.
  • Validació: s’analitzarà i es validarà la situació dels sistemes d’informació del Servei de Salut de les Illes Balears.
  • Confirmació: es farà una prova de concepte en diabetis per confirmar amb casos pràctics les fonts de dades (altes hospitalàries, urgències intra i extrahospitalàries, registres de prescripció i cures, absentisme per incapacitat temporal...).

 

Després d’acabar el projecte, es podrà validar una base de dades que permetrà millorar l’aplicació de la informació a la presa de decisions clíniques i de gestió. Complint amb totes les garanties de la Llei orgànica de protecció de dades de caràcter personal, es validaran les dades anonimitzades que hi ha disponibles per a les estratègies del Servei de Salut, el grau d'integració entre els diferents àmbits assistencials i la qualitat de la informació disponible.

 

 

FONT: 07/10/2017 Conselleria de Salut (Nota informativa)Copyright 2017 IDISBA | Política de privacitat