CA | ES | EN

ÚLTIMES NOTÍCIES

miércoles, 8 de noviembre de 2017
Son Espases organitza un curs de cirurgia oncològica peritoneal amb animals a l’IdISBa

La Unitat de Cirurgia Oncològica Peritoneal del Servei de Cirurgia General i Digestiva de Son Espases organitzaren ahir un curs pràctic de tècniques de cirurgia oncològica radical i reseccions viscerals múltiples. Les pràctiques es feren amb dos porcs i van ser guiades en tot moment pels instructors. Es tracta del primer curs d’aquestes característiques que s’imparteix a tot l’estat, en el qual hi participaren set facultatius, entre cirurgians i ginecòlegs, provinents d’hospitals de diferents comunitats autònomes. El curs va tenir lloc  a les sales d’operacions experimentals, que estan situades a la “plataforma de cirurgia experimental i estabulari” de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), a Son Espases.

 

Els objectius generals del curs varen ser- adquirir coneixements bàsics sobre les tècniques d’extirpació de tumors malignes d’origen digestiu o ginecològic i iniciar-se en la pràctica de la citorreducció oncològica peritoneal i en tècniques de control vascular. En el cas concret de la quimioteràpia intraperitoneal hipertèrmica (HIPEC), actualment és encara una tècnica poc habitual, però que ha permès que augmenti de manera significativa l’esperança de vida dels pacients d’una malaltia considerada pràcticament terminal.

 

Segons el coordinador de la Unitat de Cirurgia Oncològica Peritoneal de Son Espases, Rafael Morales, aquest curs “és una oportunitat per a cirurgians i ginecòlegs d’adquirir habilitat en el maneig d’aquest tipus d’intervencions quirúrgiques complexes utilitzant models animals”.

 

L’organització del curs situa el Servei de Cirurgia General i Digestiu com un dels referents de tot el territori de l’estat en l’aplicació i la formació de noves tècniques quirúrgiques en benefici dels pacients.

 

FONT: Conselleria de SalutCopyright 2017 IDISBA | Política de privacitat